Dokter Watjes: daverende slotact van Kunsten op Straat 2018

Binnen drie jaar na de start speelt Dokter Watjes op festivals als Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag, Festyland, Mañana Mañana, BAM Festival en Jannarok. Nog geen fan van de jongens uit Hengevelde? Dan word je het wel als je zanger en gitarist Jacco Kiezenbrink spreekt.

Laat de naam Dokter Watjes vallen en je hoort alleen maar enthousiaste reacties: gave band, vette sound, goeie teksten. Je zou er als band bijna van naast je schoenen lopen. Maar Jacco is de nuchterheid zelf: “Veel muzikanten nemen zichzelf zo akelig serieus. Het gaat erom dat je doet wat je leuk vindt. We zijn drie jaar geleden begonnen met eigen nummers, omdat we het spelen van covers wel zat waren."

Niet te vangen

Dat klinkt lekker ongecompliceerd. En zo is de muziek ook: niet echt te vangen in een bepaald genre, lekker uptempo en swingend. Maar luister eens goed naar de teksten, die gaan best diep. Jacco, die de meeste teksten schrijft: "Ja, ik vind de inhoud enorm belangrijk."

Tweede album is net uit

Als voorbeeld noemt hij een nummer van het tweede album, dat de band op 12 mei in Metropool presenteerde. De wealt is niet van oe gaat over het doorgedreven kapitalisme. "Belachelijk toch, hoever mensen tegenwoordig gaan voor een beetje meer bezit. De wereld is van iedereen en daarom van niemand. Als je vroeger honger had, trok je gewoon een mammoet van de been."

Niet tė serieus

Mammoet? Dat is typisch Dokter Watjes. Wel inhoud, maar niet tė serieus graag. "Nee, ik geloof niet dat zo’n activistische boodschap werkt. Het mag wel leuk blijven. En bovendien, als iemand de boodschap van een nummer niet meekrijgt, maar er wel lekker op danst is dat ook goed."

Dokter Watjes sluit het Kunsten op Straat festival op geheel eigen en energieke manier af: een optreden dat je niet mag missen. Kom dus op zondag 27 mei - na de laatste straattheatervoorstelling - om 16.30 u. naar het Schouwburgplein!

 


Delen


Volg ons op