Poeder & Plusj over hun nieuwe voorstelling ‘DRAAD’

Straattheater? Dat is bijna pure creatieve noodzaak, vinden Jolanda Keun en Nannette Lindenberg van Hengelose Theaterduo Poeder & Plusj. Logisch dus, dat u ze ook dit jaar weer aantreft tijdens Kunsten op Straat in Hengelo.

Bijna doorlopend spelen ze hun voorstelling, zo'n vier uur achter elkaar, voor steeds wisselend publiek. Traditiegetrouw in de gele Amerikaanse schoolbus, nu al zo'n vier jaar. En elk jaar bedenken ze weer een nieuw stuk met authentieke personage en maken ze de bijbehorende kostuums ėn decors zelf.

Comfortabele vrijheid

Nannette: "Het idee voor de voorstelling van dit jaar, DRAAD, ontstond eigenlijk vorig jaar al, tijdens onze vorige straattheater act. Dat is ook het mooie van theater, het ene idee volgt het andere idee op! Theater maken geeft een comfortabele vrijheid, waarin we continu aanvoelen wat we ons kunnen veroorloven en zoeken waar de grens ligt. Je moet je openstellen, maar je moet ook gefocust zijn. Het is een bepaalde flow waar je in komt."

Elkaar verrassen

Jolanda: "Ondertussen zijn we in mei alweer 12,5 jaar Poeder & Plusj. Dus we werken al een aardig tijdje samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. We maken voorstellingen waarin veel ruimte is voor improvisatie, dus we kunnen elkaar daarmee ook nog steeds behoorlijk verassen!"

Loodzware selectie

De voorstelling DRAAD gaat over twee vrouwen. Na een aantal jaren steken te hebben laten vallen hebben Claire en Annabel besloten om op zoek te gaan naar hun verhaallijn. Na een loodzware, strenge selectie zijn zij de beste kandidaten voor een bijzondere en noodzakelijk missie. Claire en Annabel willen de ruimte ervaren om zo weer met beide benen stevig op de grond te komen staan.

Benieuwd hoe het Claire en Annabel vergaat? Kom dan naar de gele Amerikaanse schoolbus bij het Schouwburgplein op zaterdag 26 mei en zondagmiddag 27 mei op de markt bij de toren. Poeder & Plusj spelen van 13.00 u. tot 17.00 u.


Delen


Volg ons op