Één weekend, drie festivals: Wij kleuren de stad

"Kwestie van schouders eronder en samenwerken. Hengelo heeft veel te bieden," aldus Jan Noltes. Als voorzitter van HeArtGallery is hij initiatiefnemer van Street Art. Simone Roerink, sturende kracht van WAK19 is het roerend met hem eens: “We kunnen er niet omheen, Hengelo houdt van kunst.”

Street Art jamsessies

Street Art begint zaterdag 18 mei om 13.00 uur en loopt door tot en met zondag. Diverse artiesten verzorgen jamsessies op het Schouwburgplein, voor de Telgenflat en op het Beekplein.

Amateurkunstgroepen laten zich zien

Simone Roerink vertelt over WAK19: “Koren, orkesten, dansgroepen, beeldende kunstenaars en theatergroepen verzorgen ook dit jaar weer met enorm veel energie een prachtige programmering. Wij beginnen donderdag 16 mei al bij de Waterstaatskerk, Café de Cactus, Theater Chez Ratatouille en Brasserie So Nice. Vrijdagavond 17 mei zijn we weer bij Brasserie So Nice, direct gevolgd door twee acts van Kunsten op Straat. En op zaterdag hebben we diverse podia verspreid door de hele binnenstad.”

10 straattheatervoorstellingen

Hinke Wissink, programmeur van Kunsten op Straat is blij met de samenwerking: “Het is een verrijking dat diverse kunstvormen samenkomen. Zo heeft WAK19 de voorstelling Grondzaken en hebben wij een voorstelling waarbij er een boom wordt gebouwd. Op de markt, ja. Heel actueel!” Dat laatste zegt ze lachend. Over het programma zegt Wissink: “Zoals Simone al aangaf, op vrijdagavond 17 mei hebben we 2 straattheateracts op het Schouwburgplein en op zaterdag 18 mei hebben we 10 straattheatervoorstellingen die de hele middag in hartje Hengelo meerdere voorstellingen verzorgen.”

Gratis dankzij sponsors en vrijwilligers

Zowel Kunsten op Straat als WAK19 en Street Art bieden hun evenement gratis aan. Dat is te danken aan financiële bijdragen van de gemeente, De Provincie Overijssel, Hengelo Promotie, de Fuldauerstichting, het Centrummanagement, bedrijven in Hengelo en omgeving en de inzet van tientallen vrijwilligers.

Facebookpagina Wij kleuren de stad

Actuele informatie over het programma wordt gecommuniceerd via de social media pagina’s van de drie initiatiefnemers en de speciaal daarvoor ingerichte Facebookpagina Wij kleuren de stad’. En natuurlijk ook op heartgallery.info, kunstenopstraathengelo.nl en schouwburghengelo.nl.

 


Delen


Volg ons op