Kunsten op Straat Hengelo 2016

Op zaterdag tref je in de stad allerlei living statues, zoals Het Bankje, Prince Charming, Ei van Columbus en de Baron von Münchhausen. Er zijn een groot aantal muzikale topacts. Wat dacht je van Adel Saflou (23). Deze Syrische rockzanger/gitarist heeft een aanstekelijke muzikale dynamiek. Zijn gitaar is geleend en wordt aan vluchtelingen doorgegeven, die ook allemaal iets op de gitaar schrijven. Dan hebben we nog de Flamenco Brothers Yasser (21) en Nader (18) Hasan uit Syrië. Ze stonden o.a. al in Paradiso en de schouwburg van Almere. Ook kun je genieten van meerdere optredens van singer/songwriter Fabiënne Mucuk,(19), deelnemer van The Voice of Holland. Verder nog inmiddels misschien al bekende namen als Unico Ensemble, Charles Darwin Selection, Thirteen weeks, Duketown Slim,The Coffeecats, Marabina, Hans Boom.

Dichtbattle voor kinderen
Speciaal voor kinderen én hun ouders is er op zaterdag een poëtisch verhalenfestijn. In een grote tent op het schouwburgplein zijn er doorlopend optredens. Erik van Os leest voor uit zijn nieuwste boeken en voor de jongsten zingt hij liedjes die hij schrijft voor Sesamstraat. Voordrachtskunstenares Wies Wassenberg draagt voor uit het werk van Annie M.G. Schmidt. Dichter/performer Wouter Munsterman organiseert een dichtbattle voor kinderen van alle leeftijden. Stadsdichter Marijke Agterbos presenteert het programma.

Veel dans- en mime-acts

Zondag is traditioneel de dag voor de grote nationale en internationale acts. Zo verzorgt Acrobarouf uit België een letterlijk wervelende acrobatische show. Up and Over It uit Ierland doet een stampende tapdansact. Heel bijzonder is Headspace van het Nederlandse Electric Circus. Zodra iemand een Headspace-hoofd opzet, begint daarbinnen een volautomatische en levensechte animatie. En mezzosopraan Guyette Del George geeft samen met een spuwende fontein een performance op de muziek “Aqua di Terra” door Peter Zegveld. En nog véél meer dans- en mime-acts.

Brocante en kunst

Tevens is er op zondag van 12.00 tot 17.00 uur een grote brocante markt, een artistieke markt én een kunstmarkt. En ook dit jaar weer wordt op zondag bij de Telgenflat om 13.00 uur de expositie Vers en Foto geopend. Voor de vierde keer alweer maakten Hengelose fotografen een foto bij hun favoriete gedicht. 28 Fotografen doen nu mee en het thema ‘compassie’ levert weer veel boeiend materiaal. De expositie is tot eind oktober te bezichtigen.

Het volledige programma is te zien op www.kunstenopstraat.nl. Nieuws wordt ook gedeeld via facebook/kunsten op straat Hengelo. Op de dagen zelf zijn op verschillende plekken programmaflyers verkrijgbaar.


Delen


Volg ons op